Bonsai

Het assortiment bonsai van Hoka-En is groot. De bonsai worden rechtstreeks uit Japan, China, Korea en Indonesie geïmporteerd. De bomen zijn door ons zelf ter plekke geselecteerd bij gerenommeerde bonsai kwekerijen. Door onze jarenlange ervaring en goede contacten met de kwekers in de producerende landen kunnen we u het beste sortiment aanbieden wat er op de markt te verkrijgen is.

Het assortiment is zeer gevarieerd, u vindt bij ons zowel  bonsai voor beginners als topstukken. Voor beide categorieën geldt dat er een grote keuze voorradig is.

  

Indoor bonsai is geschikt om in huis te houden, hiervoor in aanmerking komen bomen die uit tropische landen komen. Varieteiten zijn bijvoorbeeld:

Ficus, Zelkova, Carmona, Serissa, Durantha, Ligustrum, etc.

Outdoor bonsai komen veelal uit landen waar een klimaat met 4 seizoenen gebruikelijk is.  De variëteit in bomen is hierdoor groter. Denk aan soorten als Pinus (naaldbomen), Juniperus (jeneverbes), Acer (esdoorn), Rhododendron (Azalea), Fagus (berk), Ginkgo, etc.

Voor indoor bonsai geldt dat het hele jaar het assortiment aangevuld wordt. De nieuwe collectie outdoor bonsai (Japan en Korea) arriveert in januari en februari.

 

Tuinbonsai

Ook voor Japanse tuinbomen kunt u bij ons terecht. De elegant gevormde bomen nemen in populariteit toe. Soorten als Pinus, Taxus, Rhododendron en Ilex worden geïmporteerd uit Japan en perfectioneren uw Japanse of moderne tuin. De bomen zijn leverbaar in maten vanaf 1 tot 3,5 meter en in verschillende stijlen.

 

 

 

Copyright © 2018 Hoka-EN